Les-Baux-de-Provance (F)

Öster om staden Arles ligger den lilla medeltida byn Les-Baux-de-Provence. Den ligger fantastiskt på en klippa och är en av Provence absolut största sevärdheter med mängder av medeltida hus , en del av t.o.m. inhuggna i kalkklippan. Staden har blivit ”turistisk” men är ändå väl värd ett besök. Man måste parkera nedanför staden och gå upp till staden. Parkeringen kostar pengar och vid vårt besök (juli 2017) tog man ej kort i automaten. Vill man besöka slottsområdet så kostar det extra. Slottet är från 1000-talet men är en ruin sedan 1600-talet. Dock var det väldigt intresant att se. Ett par gånger om dagen skjuter man också med en jättelik katapult.

http://www.in-france.se/frankrike/provence-alpes-cote-dazur/les-baux-de-provence/

 


Känner du till det här? Låt oss höra vad du tycker. Lämna en kommentar nedan och ge ett omdöme. Har du andra tips? Registrera dig och skriv egna tips.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (1 omdömen, medel: 4,00 av 5)
Loading...
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | iCellPhoneDeals.com Offers Free Cell Phone Deals. | Thanks to Bestincellphones.com Verizon Cell Phones, Internet Bank and Conveyancing