KZ Buchenwald

Buchenwald var ett koncentrationsläger norr om Weimar i östra Tyskland. Det var ett av de största i Tyskland med många satellitläger. Det var öppet mellan åren 1937 0ch 1945. Det var inte enbart judiska fångar som satt där utan många satt där av andra anledningar. Det var också ett av de läger som fick ta emot många fångar i slutet av kriget när lägren i Polen övergavs.  Idag kan man besöka lägret, många byggnader är borta idag men det är ändå en otroligt intressant och skakande upplevelse. Man kan vandra kring och titta men vi rekommenderar att man hyr en mp3spelare med en röstguidad tur så man förstår vad det är man ser på. Den finns att hyra vid ingången. 


Känner du till det här? Låt oss höra vad du tycker. Lämna en kommentar nedan och ge ett omdöme. Har du andra tips? Registrera dig och skriv egna tips.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (3 omdömen, medel: 2,33 av 5)
Loading...
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | iCellPhoneDeals.com Offers Free Cell Phone Deals. | Thanks to Bestincellphones.com Verizon Cell Phones, Internet Bank and Conveyancing