Hostel Gyllene Knorren på Visingsö

Jag sitter just nu och skriver denna text på en plats jag tror många skulle kalla paradiset.

Under ett äppelträd i kvällssolen framför en äng med utsikt över vättern. Barnen ser jag endast siluetterna av, då dom är med och ryktar hästarna tillsammans med ägaran av det ny-öppnade hostel som finns mitt på Visingsö och drivs av två härliga människor som heter Sandra och Oskar. 

Vi har bara för några timmar sedan anlänt, och det är kanske för tidigt att skriva en review av stället än, men medan kolen gör sig redo för köttets ankomst tänkte jag passa på att skriva om den trevliga stund som redan varit.

Vid ankomsten till Visingsö så möts man av häst och vagn som samlar upp människor för rundturen kring ön. Remmarlag får vi testa på imorgon. När vi sedan togs emot av ägaren av Gyllen Knorren fick vi en rundturnkring gården (han skötte sig bättre än sin kollega i förra årets julkalender på hotellet med samma namn). På gården träffade vi den tjuriga geten Jedi, de lata grisarna Nöffe och Buffy, hästarna Mosi och Karhu och gårdens stolthet; den får-rädda vallningshunden Totte. Jag får det nog inte lättare att efter resan neka barnens evigt önskande av en hund. Puh.

Resten av dagen spenderades med att bada i ett tyvärr aldeleles för kallt Vättern samt smidande av planer för morgondagens äventyr.

Uppdatering med bilder följer imorgon. Nu ska jag låta korven och köttet bekanta sig med grillkolens värme.

Dag 2 i paradiset!!!

Efter man blivit väckt av flugorna var det dags att fräscha till sig innan frukosten serverades. Ja, för så kan det vara, även på ett hostel. Vi hade beställt en frukostkorg som skapades med kärlek av Oskar mamma från granngården. Om ni besöker Gyllene Knorren, beställ ett frukostpaket!!!

Frukosten bestod av flingor, frukter, yoghurt, juice och så mycket mer. Underbart serverat under äppelträden.

Mätta och belåtna njöt vi sedan av vad Visingsö kunde erbjuda med remmalag, sol, bad och spännande slott och ruiner.

Dagen håller nu på att avrundas och vi väntar alla på att den lokala potatisen ska bli färdig så vi kan njuta av Vätterns rökta Röding och Sik.

Ps, om ni snackar med Oskar så går det säkert att slå upp ett tält på trädgården. Den underbara utsikten över Vättern får ni då på köpet..


Känner du till det här? Låt oss höra vad du tycker. Lämna en kommentar nedan och ge ett omdöme. Har du andra tips? Registrera dig och skriv egna tips.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (No Ratings Yet)
Loading...
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | iCellPhoneDeals.com Offers Free Cell Phone Deals. | Thanks to Bestincellphones.com Verizon Cell Phones, Internet Bank and Conveyancing