Legoland, Legoland, Legoland skriker barnen bak i bilen

Efter en vinter med konstant byggande, lekande, forskande och undersökande med Lego så finns det väl bara en plats i Norden att spendera sin semester på? Legoland!

Våra barn har terroristersat grannar mer eller mindre var helg, genom att sälja kakor, virkade filtar och målade teckningar. Målet har varit mer Lego,ett stort tågset i Lego. Ett elektriskt tåg som kan ta barnens fantasier vidare. Efter en hård vinter var lyckan och spänningen total då slantarna räckte till tåget och mamma och pappa bokar en resa till Legoland för att inhandla tåget. Med Torson som spelar om Danmark gick resan snabbare och bättre än väntat från Stockholm. Vi behövde nog bara svara om vi var framme en sisådär 2 000 gånger. inte undra på kanske då Lego stundar.

Sent på kvällen anlände vi vid vårt hotell, ett underbart litet gammalt församlingshem i centrala Skoldbjerg. Vi möttes hjärtligt av en dam som vi låtsades att förstå allt av. Säga vad man vill om danskan och danskarna, men lätt att förstå är det inte.

Efter en rundtur av hotellet och då barnen förstod att vi inte skulle till Legoland idag blev besvikelsen total. ”Vaaaaa? Har vi åkt bil hela dagen utan att få åka till Legoland idag.”

Som tur är så ligger Skoldbjerg endast en fem minuters bilfärd från Legoland, så för att behålla spänningen tog vi en rundtur utanför ett stängt Legoland innan middagen avnjöts med gott smörrebröd och öl på den lokala puben. Nästan iaf, något smörrebröd fanns inte att tillgå, men ölen och colan gick bra till pizza också.
Här kommer nog det enda som var tråkigt på resan. Utbudet av mysiga lokala danska restauranger är inget som Billund kan skryta om på sina vykort.

Morgonen avnjöts av en mysig frukost på hotellet, med trevliga människor från hela världen. Eller iaf en annan familj från Stockholm som hade tagit flyget nedan. Flyg kan nog vara värt att rekommendera. iaf om man har barn som inte klarar bilfärden lika bra som våra tre. Den andra familjen från Belgien var mer erfarna än oss. Dom hade redan varit inne på Legoland en dag. Experttipset från Belgien var att snabbt efter ingång bege sig till bilskolan. Om våra barn skulle ha en chans att representera Sverige i körskolan så var biljetter tvunget att infärskaffas direkt efter ingång då dom tog slut snabbt. Som tur är så lyssnande vi på våra nya vänner från Bielgien och Noel vår äldsta son belönades senare under dagen med ett körkort från Legoland. ”Pappa, det var kul att köra, men vad är poängen om jag inte får köra en riktigt bil sen?”

Legobilarna och körkort var dock inte allt som erbjöds utan barnen skrattade och njöt även av Polar Explorer, Hoppande grodor, spännande tåg och mycket mycket mer. Vi hade även turen att ”igen” få äta lite pizza i en av de för 2012 nyare restaurangerna. I övrigt var hela parken fräsch och i fint skick.

Vad var bäst på Legoland då?
Noel 8år: Polar Explorer, för den var rolig och åkte fort.
Leon 6år: Det var orättvist att jag inte fick åka allt, men bäst vara alla stora husen.
Estelle 4år: att åka bil med djuren…
Mamma 35år: Att åka tåget runt parken var mysigt.
Pappa 34år: Att se hela Star Wars serien i lego var oerhört coolt.

Dagen avslutades senare med ett besök i den gigantiska lego-butiken då det efterlängtade lego-tåget inhandlas. Våra barn lämnade parken lyriska som genast såg fram emot nästa år. Nästa år ska även vi vara vid Legoland vid minst två dagar för att även kunna besöka Lalandia som tydligen ska vara ett otroligt badställe.

Hotellet:  http://www.skjoldbjerg-garnihotel-billund.dk/en/home.html

Och all annan information om Legonland hittar ni här:

http://www.legoland.dk/sv/

Så här hittar ni till Legoland:

View Larger Map


Känner du till det här? Låt oss höra vad du tycker. Lämna en kommentar nedan och ge ett omdöme. Har du andra tips? Registrera dig och skriv egna tips.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (No Ratings Yet)
Loading...
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | iCellPhoneDeals.com Offers Free Cell Phone Deals. | Thanks to Bestincellphones.com Verizon Cell Phones, Internet Bank and Conveyancing