Mauthausen

Strax utanför Linz ligger staden Mauthausen som tyvärr mest är känt för koncentrationslägret som låg här under nazitiden. Myndigheterna har under de senaste åren lagt mycket pengar på att renovera lägret men trots det känns det genuint. Inträdet var lågt och i priset ingick en ljudguide som förklarade och berättade mycket. Det var en otäck känsla att vandra runt och se platsen där så mycket ohyggligt har skett, att se gaskammaren o.s.v.  Man lär sig otroligt mycket på några timmars besök. Ett besök rekommenderas verkligen. Det fanns ramper överallt så även handikappade kan besöka lägret med behållning.  Lägret ligger högt över staden men det var inga problem att ta sig upp med husvagn eller att kunna parkera .


Känner du till det här? Låt oss höra vad du tycker. Lämna en kommentar nedan och ge ett omdöme. Har du andra tips? Registrera dig och skriv egna tips.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (2 omdömen, medel: 4,00 av 5)
Loading...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | iCellPhoneDeals.com Offers Free Cell Phone Deals. | Thanks to Bestincellphones.com Verizon Cell Phones, Internet Bank and Conveyancing