Seecamping Kelbra (D)

2016/01/17 0 av micael

I delstaten Sachsen-Anhalt nägra mil öster om Götting ligger sjön Stausee. Vid sjön ligger Seecamping Kelbra.  Vi besökte campingen påsken 2015 och allt på campingen var inte öppet då. Under säsongen ska det finnas restaurang, pizzeria och affär. Endast restaurangen var öppen under vårt besök. Alla toaletter och duschar var inte öppna men de som var det var rena och fräscha. Sjön verkade badvänlig och vid sidan av campingen ligger ett stort strandbad. Sjön är mycket populär bland vindsurfare och seglare. På campingen finns också lekplats och grillplats. Som på så många andra tyska campingar så är en stor del (och de bästa) av platserna upptagna av säsongsboende. Det är cykelavstånd in till staden där det finns affärer och annat man kan tänkas behöva. Det finns gott om utflyktsmål i närheten.

 

http://kelbra.de/unterkuenfte/campingplatzCIMG0332