Modelljärnvägen i Wiehe (D)

imageI byn Wiehe i Thüringen i mellersta Tyskland ligger en fantastisk modelljärnväg. Den började att byggas under kommunisttiden i Östtyskland. Det är inte bara en modelljärnväg utan sex stycken olika. Den första föreställer ett område i Hartz och Thüringen under 60- och 70-talet med mycket små detaljer och tidstypiska modeller. Bl.a så hittade vi en ölfest, trafikolyckor, kommunistiska kampaffischer bland alla tåg. En annan modell föreställer orientexpressens väg från London till Istanbul. Bland alla järnvägsmodeller hittade vi också två små utställningar med statyer från Påskön i mini format och även mindre kopior av terrakottaarme’n. Vi tillbringade närmare tre timmar på museet och avslutade med en god middag på gasthauset på övervåningen.imageimage


Känner du till det här? Låt oss höra vad du tycker. Lämna en kommentar nedan och ge ett omdöme. Har du andra tips? Registrera dig och skriv egna tips.

1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (1 omdömen, medel: 5,00 av 5)
Loading...
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Powered by WordPress | iCellPhoneDeals.com Offers Free Cell Phone Deals. | Thanks to Bestincellphones.com Verizon Cell Phones, Internet Bank and Conveyancing