Modelljärnvägen i Wiehe (D)

2015/04/01 0 av micael

imageI byn Wiehe i Thüringen i mellersta Tyskland ligger en fantastisk modelljärnväg. Den började att byggas under kommunisttiden i Östtyskland. Det är inte bara en modelljärnväg utan sex stycken olika. Den första föreställer ett område i Hartz och Thüringen under 60- och 70-talet med mycket små detaljer och tidstypiska modeller. Bl.a så hittade vi en ölfest, trafikolyckor, kommunistiska kampaffischer bland alla tåg. En annan modell föreställer orientexpressens väg från London till Istanbul. Bland alla järnvägsmodeller hittade vi också två små utställningar med statyer från Påskön i mini format och även mindre kopior av terrakottaarme’n. Vi tillbringade närmare tre timmar på museet och avslutade med en god middag på gasthauset på övervåningen.imageimage