Bois Solies St Georges de Didonne (F)

2014/03/22 0 av micael

Vid den franska Atlantkusten mellan städerna Bordeaux och La Rochelle ligger den lilla staden St Georges de Didonne. Vår tanke var att hamna i den närliggande staden Royan men tack vare en felkörning hamnade vi här. Vi letade efter en camping vid havet och till slut hittade vi camping Bios Solies. Campingen ligger vid slutet av en 3 km lång sandstrand. Campingen delas i två delar av en liten väg. Platserna på höger sida var alla omgärdade av  häckar. Vi fick 3 platser att välja på och vi valde en som vi tyckte var perfekt men efter en natt då det var fest utanför till klockan två och sopbilarna kom kl 5 och tömde containrar så bestämde vi oss för att byta plats och då fanns det plötsligt många att välja på. Vi fick då en mycket bra plats. På camping finns det mesta du behöver, restaurang, pizzeria, bar, affär, cykeluthyrning ,pool, kvällsunderhållning, barnaktiviteter. Toaletter och duschar var fräscha.

Staden låg på 3 km avstånd.  Man kan promenera på stranden till staden eller om man vill cykla så är en stor del av vägen cykelvägar. Ytterligare 3km bort ligger turiststaden Royan med restauranger, nöjen och shoppingmöjligheter. Även Royan har en 3 km lång sandstrand. Det går mycket bra att cykla mellan St Georges och Royan. Vi kom i början av juli och Atlanten var lite kall i början men blev sedan utmärkt att bada i. Det var mycket fascinerande att se hur vattenbrynet förflyttade sig under dagen tack vare tidvattnet.

CIMG2499 CIMG2495 CIMG2484Det finns gott om utflyktsmål i närheten bl.a var det inte långt inspelningsplatsen för fångarna på fortet.

Vi såg inte en enda svensk på de tio dagarna vi var där. Som helhet var det en mycket trevlig camping som vi rekommenderar

http://www.bois-soleil.com/