Herissons vattenfall

2013/08/14 0 av micael

I östra Frankrike, ett par mil öster om staden Lons ligger Herissons vattenfall.

Vägen dit är skyltad från städerna Clairvaux les lacs, Doucier och St.Laurent-en-Grandvaux. Fallen består av 31 små och stora fall och man kan gå vid sidan av dem på ibland svårframkomliga stigar. Fungerar ej för handikappade eller barnvagnar och man får vara beredd på att det ibland är en svår väg uppför och nerför. På en del ställen kan det vara halt och lerigt.

Stigen är 3,7 km lång med en stigning på 250 m och man måste gå tillbaka samma väg. Vi startade i nedre delen men det verkade som om att det även gick att starta från toppen. Det fanns en liten restaurang i närheten av toppen. I vissa av fallen var det så djupt så att en del ungdomar hoppade ner i vattnet.

IMAG0262DSC_0069IMAG0260Det var en både jobbig och häftig upplevelse att vandra längs fallen.

http://www.cascades-du-herisson.fr/en/home.htm