Bad Camp Ettersburg

2013/03/09 0 av micael

Utanför staden Weimar i östra Tyskland ligger Bad Camp Ettersburg. Som namnet säger så finns det både bad och camping där. Tyvärr är skicket på badet inte tiptop. Det fanns en stor pool som med största sannolikhet byggdes under Östtysklandstiden men den användes i dag som fiskdamm. Bredvid fanns en nyare pool men den hade nog inte bytt vatten veckorna innan vårt besök för det var oerhört skitigt vatten i den. Det var ingen större ordning på platserna , man stod mest lite hur som helst. Toaletter och duschar var enkla men rena. Det fanns också en liten restaurang på platsen men den verkade bara vara öppen när de kände för det. Trots allt var det en helt ok övernattningsplats för en billig penning. Staden Weimar som ligger i närheten var definitivt värt ett besök. Goethe, Schiller, Nietzsche och Liszt är namnen på några av de kulturpersonligheter som bott i staden. Koncentrationslägret Buchenwaldt som ligger i närheten är också värt ett besök.